BIODYNAMICKÁ VÍNA
Biodynamický přístup je filozofický až spirituální postoj k pěstování révy a výrobě vína. Zakladatelem je rakouský filosof Rudolf Steiner, který její principy popsal už na konci 19.století. Využívá poznatků z homeopatie a klade důraz na vliv planet a kosmických sil, které působí na zdraví a rovnováhu půdy a rostlin. Dnes se biodynamika těší značné popularitě - její zásady aplikuje stále více vinařů, mezi nimiž najdeme také slavné vinařské domy v Burgundsku, Alsasku nebo na Novém Zélandě.
Diskuse o účinnosti biodynamického přístupu k pěstování révy rozdělují laickou i odbornou veřejnost po dlouhá desetiletí. Znalci vín a příznivci biodynamiky vyzdvihují vína, vypěstovaná na těchto vinicích pro jejich čistotu a opravdovost. Odpůrci ji nazývají šarlatánstvím a jízlivě poznamenávají, že se jedná o způsob, jak si lidé z města představují, že by mělo vypadat zemědělství na venkově.
Nicméně biodynamika přináší své ovoce a polemiky se posouvají od otázky “jestli” funguje spíše k “proč a jak” funguje. Podívejte se, co to znamená, hospodařit biodynamicky a ochutnejte některé z těchto výjimečných vín!
PROJDĚTE SI TAKÉ:
Barva & druh
Obsah cukru
Způsob zrání?
VÝHODNÉ BALÍČKY
|
Sady vín se slevou až 10% |
300+ DÁRKOVÝCH BALENÍ VÍN
|
|||