Detailní popis produktu
Historie usedlosti Château Saint-Estève v oblasti Corbières v Languedocu je velmi bohatá - její vinařská tradice sahá až do 18.století k řádu cisterciánů. Na zdejších oblázkových půdách výborně dozrávají hrozny tradičních odrůd regionu - příkladem je také toto intenzivní a komplexní červené cuvée, které nese název "Astreos", tj. jméno syna jednoho z řeckých titánů, boha hvězd a větrů. Právě tyto dva elementy provázely každý den plavby Henryho de Monfreida po Rudém moři - spisovatele, námořníka, dobrodruha a dědečka Erica Lathama, současného majitele vinařství. Víno pochází z nejlepších parcel apelace, zvaných "Cru Boutenac" - réva zde dozrává skalnatém úbočí s jižní a jihozápadní expozicí, na málo úrodných jílovito-vápenatých půdách, hojně pokrytých kamennými oblázky a štěrkem.
Château Saint-Estève - Astreos, AOC Cru Boutenac
Cuvée bylo vyrobeno z odrůd Syrah, Carignan, Grenache a Mourvèdre. Hrozny byly sbírány ručně, a víno zrálo 12 měsíců v nových a starších barikových sudech. Má velmi intenzivní rubínovou barvu, vůni kandovaných višní, borůvkové marmelády, čokolády a cedrového dřeva. V chuti je harmonické, sladce ovocné, kulaté, s tóny kandovaných datlí, fíků, višní a cedrového dřeva - je to víno, plné jihofrancouzského slunce. Závěr je dlouhý, s tóny griotky a perníku. Výrazné, komplexní víno, které doporučujeme dekantovat 2-3 hodiny před konzumací. Víno se skvěle snoubí s výběrovými hovězími steaky, specialitami z telecího nebo drůbežího masa, výborně doprovodí také čokoládové dezerty. Vyzkoušejte také náš recept na výborného králíka na jalovci a červeném víně.
Vinifikace: Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, ruční sklizeň, výběr hroznů z nejlepších parcel, odzrnění, tradiční vinifikace, zrání v dubových sudech (1/3 nové sudy, 1/3 sudy po jednom víně, 1/3 sudy po 2 vínech) po dobu 12 měsíců, scelování, tradiční korková zátka.
Teplota podávání: ⍰ Mírně vychlazeno 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Objem láhve: 0,75 l
Château Saint-Estève - H. de M., AOC Corbières
Intenzivní a komplexní červené cuvée, které nese jméno Henryho de Monfreida, spisovatele, námořníka a dobrodruha - byl dědečkem Erica Lathama, současného majitele vinařství. Víno pochází z nejlepších parcel vinařství - z velmi chudých, kamenitých půd s jižní a jihozápadní expozicí a bylo vyrobeno z odrůd Syrah, Carignan, Grenache a Mourvèdre. Zrálo 8 měsíců v barikových sudech. Má velmi intenzivní granátovou barvu, kompexní vůni černých třešní, ostružin, levandule, lékořice a podhoubí. V chuti je bohaté, plné ostružin, švestek, s tóny kakaa, čokoládových pralinek a lékořice. Elegantní hedvábné tříslovinky dávají vínu jeho noblesní charakter a šarm. Závěr je středně dlouhý, ovocný s čokoládovou dochutí. Víno nebylo filtrováno a může obsahovat depot - doporučujeme dekantovat 2-3 hodiny před konzumací. Víno se skvěle snoubí s výběrovými hovězími steaky, specialitami z telecího nebo drůbežího masa, výborně doprovodí také čokoládové dezerty.Vyzkoušejte také náš recept na výborného králíka na jalovci a červeném víně.
Vinifikace: Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, ruční sklizeň, výběr hroznů z nejlepších parcel, odzrnění, tradiční vinifikace, zrání v dubových sudech po dobu 8 měsíců, scelování, tradiční korková zátka. Víno nebylo filtrováno a může obsahovat depot
Teplota podávání: ⍰ Mírně vychlazeno 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Objem láhve: 0,75 l
Doplňkové parametry
|
PAPÍROVÉ KAZETY S ČERVENÝMI VÍNY |
|
Červené |
|
Suché |
|
Barrique (225 až 228 l) |
|
Papírové kazety s víny |
|
AOC Cru Boutenac, AOC Corbières |
|
Carignan, Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre |
Položka byla vyprodána…
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.