Hovězí ragú je stálice v menu všech francouzských restaurací. Jedná se vesměs o kousky hovězího masa, dušeného velmi pomalu v aromatické tekutině - nejznámější verzí je bezesporu burgundské hovězí na červeném víně. Maso je potřeba dusit 2-3 hodiny, aby bylo dokonale měkké a aby “natáhlo” aromatické složky z vína a bylinek.
Chuťově velmi výrazné hovězí ragú na pivě se do Francie dostalo ze sousední Belgie a díky své zcela odlišné chuti od tradičních francouzských receptů s vínem je oblíbenou alternativou nedělního oběda.
K pokrmu, jehož základem je pivo, podáváme v zásadě zase pivo - pokud byste však trvali na párování s vínem, pak sáhněte po méně tanickém červeném víně, které nezvýrazní hořkost pokrmu, získanou z piva - například Gamay z Beaujolais nebo Pinotu Noir z Burgundska.
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠE HOVĚZÍ RAGÚ NA CIBULI A PIVĚ VÝBORNĚ DOPLNÍ:
- jakékoliv pivo
- Červená vína z Gamay
- Červená vína z Pinotu Noir