Objevte s námi dávno zapomenutý pokrm z králičího masa, připraveného na bílém víně s chuťově výraznou hrubozrnnou hořčicí a připomeňte si chvíle vašeho dětství - vždyť králičí maso bývalo oblíbeným jídlem našich babiček, zejména na venkově. Recept je rychlý, jednoduchý na přípravu a přitom velmi chutný - králičí maso získává ve spojení s bylinkami, hořčicí a vínem na příjemné pikantnosti a šťavnatosti.
K pokrmu se výtečně hodí těstoviny - široké nudle, špagety nebo jiné oblíbené tvary. Skvěle také ladí s alsaskými spaezlemi - přílohou z vajec a mouky.
Pokrm je výrazný, díky hořčici a vínu mírně kyselý a pikantní - zaslouží si proto také výrazné víno s vyšší kyselinkou - výborně se hodí suchý alsaský Riesling, Sylvaner nebo Chenin Blanc z údolí Loiry. Zajímavou kombinaci tvoří s růžovým Clairetem z Bordeaux
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠEHO KRÁLÍKA NA BÍLÉM VÍNĚ A HOŘČICI VÝBORNĚ DOPLNÍ:
- Suché bílé víno z Alsaska, nejlépe tradiční Riesling nebo Sylvaner
- Suchý růžový Clairet z Bordeaux
- Suchý Chenin Blanc z údolí Loiry