Na velikonočním stole ve Francii nikdy nechybí hnízda v jakékoliv podobě. Nejrůznější variace na téma slepičího nebo ptačího hnízda s vejci symbolizují plodnost a nový život. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.
Hnízda nebo-li masové kuličky podle našeho receptu jsou vyrobena z blanšírované jarní cibulky, do nichž jsou vložena “vejce” v podobě kuliček z mletého masa. V masové směsi hrají prim bylinky - petržel a rozmarýn, které pokrmu dodávají komplexitu a výrazné bylinkové aroma.
K tomuto pokrmu budeme servírovat plnější červená vína s výraznou vůní, která unesou aromatickou sílu pokrmu - ideální jsou vína z Languedocu, v nichž místní terroir bylinek a keřů zvaný “guarrigue” zanechává výraznou aromatičnost.
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠE MASOVÁ HNÍZDA VÝBORNĚ DOPLNÍ:
- Voňavá červená cuvée z Languedocu
- Intenzivní červená vína z údolí Rhôny nebo Bordeaux
- Výraznější růžová vína - např. Clairet z Bordeaux