Pokrmy z ryb s vinnou smetanovou omáčkou jsou základem francouzské gastronomie. Víno, ve kterém se ryby připravují, zvýrazní jejich jemnou chuť a spolu s omáčkou dá pokrmu novou dimenzi. Omáček existuje nekonečné množství druhů - v našem receptu představujeme základní, jednoduchou omáčku "Sauce Parisienne" zjemněnou smetanou a žloutky. Příprava je relativně jednoduchá - výsledný pokrm je přitom velmi chutný a vydatný.
K pokrmu můžeme podávat brambory nebo rýži - ke smetanové omáčce se výborně hodí tělnatější bílá vína - aromatická cuvée z Languedocu nebo Bordeaux nebo bariková Chardonnay z Burgundska, nebo suchým Pinotem Gris z Alsaska. Skvěle bude chutnat také se suchým šumivým Crémantem nebo šampaňským.
K RYBÍM FILETÁM NA VÍNĚ DOPORUČUJEME:
- Bílá aromatická cuvée z Langudocu
- Bariková bílá vína, například bohatá a plná Chardonnay z Burgundska
- Suché šumivé Crémanty nebo šampaňská vína