Vinařství Poulet et Fils je malý rodinný podnik v přírodním ráji na východě Francie, v oblasti Drôme. Od roku 2004 převzal odpovědnost za vinařství pan Emmanuel Poulet, který ve své práci navazuje na již čtvrtou generaci tohoto rodinného podniku. Jeho otec zveleboval vinařství od svých 16 let a dalších 50 let postupně vysazoval a kultivoval révu na svých 23 ha vinic.
Základem výroby vín jsou typické odrůdy regionu - Muscat blanc à petit grain, Aligoté a Clairette, ze kterých se vyrábějí zejména šumivá vína - Emmanuel udržuje starobylou tradici náročné výroby šumivých vín "Méthode Ancestrale", která se zachovala pouze v regionu Drôme pod hlavičkou apelace Clairette de Die. Velkou část produkce vinařství tvoří Crémant de Die, vyráběný tradiční šampaňskou metodou z odrůd Clairette, Aligoté a Muscat Blanc. Na jeho etiketě najdete pestrobarevného kohouta - "Poulet" totiž v překladu znamená "kuře"!
Vinařství hospodaří s respektem k biodiverzitě a živým organismům v půdě s certifikátem HVE pro vysoký přínos životnímu prostředí a jeho cílem je maximální spokojenost svých zákazníků v 15 zemích po celém světě.
Kontaktní informace: | |
Adresa: |
Quartier La Chapelle, 26150 Pontaix, France
|
Email: | cave_alain_poulet@yahoo.fr |
Web: | https://pouletetfils.plugwine.com |