O PÁROVÁNÍ VÍN S POKRMY

O párování vín a pokrmů již byly napsány tisíce článků, knih, příruček nebo návodů. Každý, kdo si vinné snoubení zkusil na vlastní kůži může potvrdit, že na tom něco opravdu je. Užijte se svá vína ještě více - při vhodném párování vín a pokrmů získávají na kvalitě jak vína, tak i pokrmy: nabízejí tak společně opravdu luxusní netušené kulinářské zážitky. Nalijte si skleničku svého oblíbeného vína a nechte se inspirovat našimi tipy! Nezapomeňte také vyzkoušet některý z našich receptů na oblíbené pokrmy francouzské kuchyně!

➤ PÁRUJTE VÍNO A SÝRY JAKO SOMMELIER

O správném párování vín se sýry již byly napsány doslova tisíce článků, přičemž mnozí přicházejí se zaručenými recepty na ty nejlepší kombinace. U příležitosti Mezinárodního dne sýrů, který připadá na 27.březen, přidali několik tipů na párování francouzských vín a sýrů také profesionální sommelieři z časopisu La Revue du Vin de France. Nechte se inspirovat! Možná to znáte - slavnostní oběd č...

➤ CO JE TO TERINA?

Paštika, terina, pomazánka, konfit nebo rilety - určitě už jste se setkali s některým z těchto pojmů. Možná jste se dokonce rozhodovali, který z těchto výrobků koupit, aby vyhovoval vašemu šmaku a vybrali jste produkt tak trochu naslepo. Jaký je vlastně rozdíl mezi paštikou a terinou?  Střípky z historie výroby paštiky První pokrmy, připravené ze směsi mletých mas a koření, které byly tepel...

➤ CO JE TO KONFIT?

Určitě už jste se setkali s pokrmem s názvem "Konfit" nebo francouzsky "Confit" - možná jste jej našli na sladkých či slaných specialitách z Francie. Co to vlastně konfit je a jak se připravuje? Máme pro vás odpověď! Konfit je jednou z nejstarších technik konzervace potravin, která se používala pro uchovávání masa bez nutnosti chlazení. Technika se poprvé objevila ve Francii ve středověku, kdy fr...

➤ VÍNO A SÝRY? JAK NA NĚ?

Otevíráte láhev a přemýšlíte, jaký sýr si k vínu dopřejete? Máte v lednici Camembert nebo Ementál a váháte, který z nich bude lepším partnerem pro Vaše víno? Pro párování vín a sýrů existují stovky různých doporučení, diskusí a zaručených receptů. Pravda však je, že se naše chutě stále vyvíjejí a zaručené tipy z minulého desetiletí už nemusí přinášet očekávaný zážitek. Pojďme se tedy nejprve podív...

➤ JAKÉ VÍNO K VÁNOCŮM?

Vánoční stromeček, koledy, dárky, televizní Mrazík či Popelka a chvíle pohody v rodinném kruhu - to jsou tradiční atributy nejoblíbenějších svátků končícího roku. Vánoční svátky jsou symbolem štědrosti a hojnosti - sváteční tabule se prohýbají pod tíhou oblíbených dobrot - nesmí chybět bramborový salát, smažený kapr, vánočka, medové perníčky nebo různé druhy cukroví. Ozdobou svátečního m...

➤ ABECEDA PÁROVÁNÍ S VÍNEM

Rádi objevujete nové kulinářské horizonty? Rádi experimentujete a chcete váš pokrm povznést na vyšší úroveň? Nechte se inspirovat našimi doporučeními a vyberte si z naší široké nabídky francouzských vín tu správnou láhev k vybrané specialitě! Nenašli jste v našem seznam Váš pokrm? Nevadí, kontaktujte nás a my Vám obratem pošleme tip na víno právě k Vašemu pokrmu. Citrón nebo ocet zvyšují sladkost...

➤ JAKÉ VÍNO K JÍDLU?

Určitě jste to také zažili - umyjete si zuby a bezprostředně poté si dáte své oblíbené jídlo - pachuť zubní pasty zcela změní chuťové vjemy z pokrmu nebo nápoje, který následuje tak, že skoro ani nevíte, co ochutnáváte. Je to důkaz toho, že se chutě jídla a vína při jejich vzájemné konzumaci ovlivňují (pozitivně, ale také negativně). Buďte zvídaví a prozkoumejte s námi pestrobarevný svět neko...

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz