VÍNO K DEZERTŮM
Moučníky a dezerty - sladkost v jídle zvyšuje vnímání hořkosti a kyselosti ve víně. Pokud si dáte tříslovinné červené víno, bude se zdát se sladkým dezertem trpké a kyselé. Sladké jídlo také snižuje vnímání sladkosti a ovocnosti ve víně - dáte li si suchý svěží Riesling k dezertu, bude se zdát hubený a kyselý.
Pro výběr vína k dezertům tedy platí jednoduché pravidlo - víno musí být stejně sladké nebo sladší než je pokrm, jinak víno vždycky ztrácí. K méně sladkým a nebo ovocným dezertům jsou ideálním polosuchá vína z Alsaska nebo údolí Loiry, ke krémovým sladkých dortíkům sladký alsaský Gewurztraminer nebo sladké víno z údolí Loiry. Ke kynutým moučníkům, bábovkám, muffinům a jiným moučníkům, jejichž základem je prášek do pečiva se výborně hodí šumivá vína - méně sladké moučníky si budou dobře rozumět s Crémanty, sladší dezerty pak s polosuchým šumivým vínem z Loiry nebo polosuchým šampaňským.
Podívejte se také na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.
Potřebujete víno jako dárek? Vyberte si některýz našich degustačních balíčků nebo si vybírejte z široké nabídky dárkových balení vín - nabízíme základní i luxusní dárková vína ve všech cenových relacích.
PROJDĚTE SI TAKÉ:
Barva & druh
Obsah cukru
Způsob zrání?
Cuvée Oriel je směsí ušlechtilých aromatických odrůd: Gewurztramineru, Pinotu Gris, Muscatu a Rieslingu. Jeho vůně je...
VÝHODNÉ BALÍČKY
|
Sady vín se slevou až 10% |
300+ DÁRKOVÝCH BALENÍ VÍN
|
|||