SÝRY A SÝROVÉ POKRMY
Sýry - většina sýrů není velkým přítelem tříslovin a tedy červených vín. Pokud chcete kombinovat červené víno se sýrem, sáhněte po vyzrálejších, komplexnějších vínech Bordeaux, z údolí Rhôny nebo Languedocu a po tvrdých sýrech, ovčích sýrech nebo parmezánu.
K sýrům jsou nejlépe vhodná bílá suchá nebo ještě lépe bílá sladká vína, která si umí poradit s jejich komplikovanou konzistencí. Měkké sýry typu Camembert nebo Brie si docela dobře rozumí s burgundským Chardonnay nebo červeným vínem z Merlotu ze Saint Emilionu. U sýrů s modrou plísní se vyplatí držet se doporučené kombinace se sladkými víny, např. s botrytickými víny z údolí Loiry. Co se týče kozích sýrů, málokteré víno se k němu hodí lépe, než Sauvignon Blanc a Cabernet Franc z údolí Loiry.
Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.
Potřebujete víno jako dárek? Vyberte si některý z našich degustačních balíčků nebo si vybírejte z široké nabídky dárkových balení vín - nabízíme základní i luxusní dárková vína ve všech cenových relacích.
PROJDĚTE SI TAKÉ:
Barva & druh
Obsah cukru
Způsob zrání?
100% Chardonnay z nejlepších vinic klasifikovaných jako "Premier Cru" slavné burgundské apelace Chablis s jemnou vůni...
VÝHODNÉ BALÍČKY
|
Sady vín se slevou až 10% |
300+ DÁRKOVÝCH BALENÍ VÍN
|
|||