VÍNA K DRŮBEŽI
Drůbeží maso se velmi dobře snoubí s vínem, podle typu úpravy pokrmu máme na výběr skutečně nepřeberné množství vín všech barev a stylů:
-
Kuřecí maso je k vínu obdivuhodně tolerantní, k základním úpravám jsou vhodná téměř všechna lehká ovocitá bílá, růžová nebo červená vína. Pokud nekombinujete se specifickou chutí jídla, vyvarujte se vínům s vyšším obsahem tříslovin, kuřecí maso je příliš jemné vůči jejich agresivitě. Vezměte v úvahu koření a omáčky, které kuřecí pokrm doplňují.
-
Kachna nebo husa miluje burgundský Pinot Noir nebo červená vína s nízkou tříslovinou - Cabernet Franc z údolí Loiry nebo merlotová vína z Pomerolu nebo Saint Emilionu
-
Krůtí maso je vůči vínu velmi shovívavé, ideální jsou lehká růžová nebo červená vína. Těžší úpravy vyžadují plná, výrazně kořenitá či ovocitá vína, jako jsou vína z údolí Rhôny, Languedocu, nebo vína z Bordeaux.
Pokud používáte pochutiny a koření, nebo se chcete dozvědět více o vhodném nebo nevhodném párování vín, podívejte se na naše tipy na výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.
Potřebujete víno jako dárek? Vyberte si některý z našich degustačních balíčků nebo si vybírejte z široké nabídky dárkových balení vín - nabízíme základní i luxusní dárková vína ve všech cenových relacích.
PROJDĚTE SI TAKÉ:
Barva & druh
Obsah cukru
Způsob zrání?
Minerální alsaský Riesling z prestižních alsaských vinic Grand Cru. Vůně je výrazná a expresivní s tóny křemene a...
VÝHODNÉ BALÍČKY
|
Sady vín se slevou až 10% |
300+ DÁRKOVÝCH BALENÍ VÍN
|
|||